Nieuws


Nieuws

Terug

Transcare pijnsymposium

In dit symposium wordt u door deskundigen meegenomen op een reis door een mensenleven vol pijn. We beginnen bij presentaties over pijn bij pasgeborenen en kinderen. Pijn is soms de enige manier voor kinderen om ongenoegen of spanningen te kunnen uiten. Maar we moeten altijd beducht zijn op de beruchte ‘witte raaf’ (verborgen ziekten).

Van alle volwassenen heeft naar schatting 1 op de 5 mensen langdurig last van pijn. Hulpverleners kunnen hierdoor voor lastige vraagstukken komen te staan. Hoe kunnen we hier het beste mee omgaan en welke medicatie kan worden voorgeschreven? Er wordt dieper ingegaan op chronische hoofdpijn en de invloed van pijn op arbeidsparticipatie. Ook komt er een patiënte/ervaringsdeskundige aan het woord.

Communiceren over pijn is niet altijd goed mogelijk, bijvoorbeeld als de patiënt een verstandelijke beperking heeft. Ook mensen met de ziekte van Parkinson lijden vaak aan pijn, een onderschat probleem in de klinische praktijk.

Tot slot vertelt professor Erik Scherder – bekend van De Wereld Draait Door – over pijn bij dementerenden. Op geheel eigen, muzikale wijze sluit Erik Scherder het symposium af.

Voor meer info en annuleringsvoorwaarden bekijk de website van Transcare pijn

Transcare pijnsymposium